История на мебелите от масив – 2 част

История на мебелите от масив – 2 част


Очарованието на мебелите от масив съчетава красотата на природата с традиции, предавани от поколение на поколение. Ако и Вие сте вдъхновени от тяхното изящество, не пропускайте да научите повече за историята на мебелите. Прочетете началото ѝ в нашата предна статия.

А днес, с нашия екип ще продължим пътешествието в миналото и ще Ви споделим още интересни факти за мебелите.

Традициите в изработката на мебели от масив се запазва от древността чак до италианския Ренесанс. Той е силно повлиян от някои от най-отличаващите се италиански художници. По това време хората започват да възприемат мебелите като произведение на изкуството.

По това време започва да се цени и уникалността на мебелите. Едни от най-отличаващите се ренесансови творения са бюрата и бюфетите.

Тези тенденции се пренасят и в Англия. Английският Ренесанс е силно повлиян от стила на Елизабет. Мебелите от масив се отличават с по-семплата си орнаментика, като акцентът е в уникалността на масивната дървесина.

Бароковият стил се заражда в Италия. Характерно за него са широките извити форми и резбовани орнаменти. Често в краката на столовете, диваните и шкафовете е имало ясно издълбани елементи във формата на лъвска лапа.

Стилът Рококо е също интересен период за развитието на мебелите от масив. Той се заражда във Франия, но много бързо се разпространява в Европа и Америка. Подобно на архитектурата, мебелите от масив в този стил са внушителни – със сложен дизайн и украсени пищно.

След тези епохи, стилът Неокласицизъм предлага на хората  по-семпъл дизайн с минимални декорации. Тази визия на мебелите от масив се харесва много в страни като Англия, Австрия, Дания, Унгария, Трансилвания, Молдова и Русия.

С това ще завършим тази статия. Следете нашия блог и ще научите повече за развитието на мебелите в Румъния.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three + seventeen =