С какво се отличава масивното дърво? – 2 част

С какво се отличава масивното дърво? – 2 част


Искате да обновите дома си, но Ви е писнало от еднотипните мебели, които откривате по магазините? А замисляли ли сте се за мебели от масивно дърво?

Масивното дърво носи в себе си очарованието и красотата на природата. Точно по тази причина, всяка мебел от масивна дървесина е уникална и неповторима.

В предната част от статията насочихме вниманието Ви към масивното дърво и Ви споделихме някой от най-важните му предимства. А днес ще продължим темата и ще Ви запознаем с останалите особености на този материал.

Мебелите направени от масивно дърво са малко по-тежки от тези от ПДЧ и МДФ. Това се дължи не само на здравината на самия материал, но и на технологията на производство. Например при ПДЧ се използват дървесни части и затова плоскостите са много по-олекотени. Това не означава, че няма да можете да ги преместите. Просто е добре да знаете, че има малка разлика в тежестта.

Масивното дърво се влияе от метеорологичните условия. Причината е, че естественото дърво не се обработва с химикали при производството. Високите нива на валажност могат да причинят промяна на цвета и дори изменения по конструкцията на мебелите.

Съветваме Ви – Избегнете това като поддържате правилно мебелите от масивно дърво. Ако в дома Ви има голяма влажност, проветрявайте редовно. И не забравяйте да избърсвате праха от масивите мебели.

С това ще приключим тази статия и ще оставим на Вас да прецените дали масивното дърво е подходящо за Вашето жилище. Не се колебайте да се свържете с нас, ако имате съмнения. Ние ще Ви дадем професионален съвет как да обновите дома си.