Три интересни факта за бароковите мебели

Три интересни факта за бароковите мебели


Предстои Ви да обзаведете дома си? Писнало Ви е да обикаляте магазините и да виждате еднотипни мебели? А знаете ли, че бароковите мебели Ви предлагат красота и пищност за всяка стая?

Бароковият стил се появява за първи път в началото на 17 век в Рим, но много бързо се разпространява из цяла Европа. Причината е, че висшето общество е впечатлено от усета, с който барокът съчетава богати детайли, живи цетове и разкош.  И не след дълго той се пренася от живописта, скулптурата и музиката в домовете на хората чрез бароковите мебели.

Ако искате да научите нещо интересно за този интериорен стил, останете с нас до края. В тази статия ще Ви споделим три интересни факта за бароковите мебели.

Характерно за бароковите мебели е, че са богато украсени и имат луксозен вид. Те винаги са декорирани със сложни детайли като цветя, листа и човешки фигури. Всеки един елемент е толкова изкусно направен и планиран, че се създава една симетрична и балансирана визия.

Mirchele

В дизайна на бароковите мебели често присъстват и елементи от стила на Луи ХIV. Това влияние се забелязва не само в дизайна на много сгради, но и в редица мебели – от бюфети до библиотеки и фотьойли.

Ако идеята за барокови мебели Ви е харесала, трябва да знаете, че много трудно ще намерите оригинално обзавеждане. Това са антики, които струват скъпо, особено ако са в добро състояние.

Затова ние Ви съветваме да заложите на мебелите от масив в бароков стил. Те не само притежават същата привлекателност и уникален външен вид, но и Ви предлагат ненадминато качество на много добра цена.

Разгледайте предложенията в нашия онлайн магазин или се свържете с нас на телефон: 0896 880 887 и ние с удоволствие ще Ви помогнем да обзаведете дома си.