Защо да изберете мебели в класически стил?

Защо да изберете мебели в класически стил?


През последния век се появиха нови и смели тенденции в интериорния дизайн, които леко изместиха фокуса от класицизма. Класическите мебели са популярни днес и са хармонична комбинация от стилни линии и красиви детайли.

Италианската класика носи белега на жизнеността на архитектурата и изкуството на древните гърци и римляни. Това е стил, който се стреми към симетрия, за да създаде елегантни и изискани решения. В тях привидната студенина на пространството се противопоставя на познатото усещане за комфорт.

Класическите мебели от масив изразяват внимателно търсене на съвършеноството, отношение към детайла и любов към елегантността. Ако търсите своята индивидуалност, не се страхувайте да излезете извън познатите рамки на мебелите от МДФ и ПДЧ.

Мебелите от естествена дървесина са вдъхновение, което може да се превърне ев идеалното решение и за Вашия дом. С тях ще откриете отличителната естетика, която ще вдъхне уникална атмсофера на всяка стая.

Колебаете се на какво обзавеждане да заложите? В тази статия ние, от мебели Мирчеле, ще Ви запознаем с отличителните особености на класическото обзавеждане.

Как да обзаведете дома си?

Няма значение дали Ви предстои ремонт или ще се местите в нов дом. Сигурни сме, че имате хиляди идеи и мечти как ще изглежда новото Ви жилище. Важно е да се фокусирате върху пространството и неговите особености.

Добра идея е да потърсите помощта на професионален дизайнер или проектант, ако не можете да се ориентирате откъде да започнете. Ако имате ясна идея, нашите консултанти ще Ви помогнат да я реализирате стилистично.

Изборът на класическо обзавеждане се основава на визия и планиране. Това са двата елемента, които са много взискателни, предвид самото естество на стила,

Преди да разгледате страхотните предложения в нашия магазин, ние Ви съветваме да помислите за:

  • Разположение и размер на мебелите.
  • Цветова палитра.
  • Аксесоари и декорации.

Оформяне на проекта.

Първата стъпка е да решите къде да поставите мебелите или по-скоро онези елементи, които определят функционалността на самата стая. Например, когато става въпрос за баня, няма как да търсите дивани и бюфети.

Освен различните пространства, важно е да се вземат предвид някои непреходни и структурни аспекти. Трябва да сте запознати с всички дефекти и архитектурни пречки като скосове, колони, криви стени, подове и други.
За да улесните процеса, отговорете на следните въпроси:

    • От какви функционалности се нуждая? – Тук от значение е за какво ще използвате пространството.
    • Какво усещане искате да предава атмосферата? – Може би сте любители на домашен уют или харесвате елегантността във всичките й аспекти.

Имайте предвид, че  класическото обзавеждане изисква пропорции, затова пространството трябва да бъде разпределено по правилния начин. Ако това не е така, става неорганизиран и напълно неелегантен мишмаш.

Преди да тръгнете по магазините, анализирайте възможните решения за аранжиране. Мислете за функционалността и се спрете на мебели, които да отговарят на Вашите нужди.

Като сте напълно наясно с вътрешното пространство, за да определите най-ефективно различните зони. Например – в хола трябва да помислите за зоната за релакс с класически диван, място за съхранение на вещи, кът за хранене и други.

След като основите са поставени, трябва да помислите за по-малко структурните, но също толкова важни елементи. Светлината, например, трябва да се оценява, като се започне от естествената светлина, предлагана от всяка стая. Тя може да бъде изпълнена и подобрена чрез огледала или витрини или чрез метални покрития.

По-слабо осветените зони Ви показват къде да поставите изкуствена светлина, за да допълните или подчертаете определени зони. От домашното до голямото измерение.

Защо да изберете мебелите в класически стил?

Каква е разликата между класически и традиционен стил?

Често хората не могат да разграничат тези два стила. Можем да кажем, че макар да се бъркат и леко да се припокриват, те не са едно и също нещо. Не са синоними и нямат еднаква идейна стойност и стилова тежест. Това са два сходни, но не и идентични начина на декориране.

Можем да кажем, че тези два интериорни стила често се бъркат помежду си и се препокриват, но не са едно и също нещо. Те не са синоними, нямат еднаква идейна стойност и стилова тежест.

Да разберете каква е разликата между тях е първата стъпка да разпознаете мебелите в класически стил и предимствата, които ще Ви предложат във Вашето пространство.

Според много дизайнери основната разлика между тях произтича от материалите и цветовете, които се използват при обзавеждане и цялостно в дизайна. В традиционния, желанието за простота доминира, докато в класиката всеки един детайл е не просто важен, а и изпипан до съвършенство.

Тяхната история започва в миналото.

Традиционните мебели произлизат от Франция и Англия и за първи път се появяват в края на 18 век и началото на 19-ти. Ключово за тях е, че залагат на умереността и семплата елегантност. При тях няма да откриете пищни детайли и разчупени линии. Луксозното им излъчване се дължи на комбинацията от красивата естествена дървесина и семплия дизайн.

Класиката има много по-дълга история. Тя е отражение на естетическите предпочитания на благородниците и техните къщи от миналото. Лукс, изисканост и внимание към детайлите. Тези характеристики днес са комбинирани в модерните тенденции в производството на мебели. Така се запазва усещането за вечна елегантност, което прави тези мебели винаги актуални сред нашите клиенти.

Общото между минало и настояще е високото им качество, което се е запазило и до днес. То може да бъде открито от корпуса от масивна дървесина, облицовките, фините тапицерии и дори аксесоарите, които придават завършеност на всяка мебел. Всичко това помага да се пресъздаде изискана и луксозна атмосфера, която прониква в средите с класически стил.

При тях важна роля играе и цветовата палитра, използвана за корпуса, тъканите и декорациите. Обикновено нюансите са меки – бяло, слонова кост, сиво, бежово и по-топли, дълбоки или тъмни тонове на естествената дървесина.

Затова можем да заключим, че класиката има уникална идентичност. Много влияния са преминали през него през вековете, превръщайки го в това, което познаваме днес: разнообразен и динамичен стил, начин на обзавеждане, богат на нюанси и различна атмосфера.

Защо да изберете мебели в класически стил?

Класиката е синоним на хармоничната и балансирана красота. Избирайки мебели в този стил, Вие имате възможност да се пренесете в миналото – в старинните вили на аристократичните семейства. Но, ако това Ви звучи прекалено, не се притеснявайте!

Ние – от мебели Мирчеле, Ви предлагаме голямо разнообразие от класически мебели, изработени от масив като дъб, махагон, череша, бук и друга дървесина.

Много хора се притесняват, че ако изберат класическо обзавеждане, то и интериорът им изцяло трябва да бъде в този тип обзавеждане. Но, не е задължително да бъде така! Можете да съчетаете избраните мебели с актуалните тенденции или да се насочите към класическия стил.

Неутрални тонове, уникални детайли, отличаващи се аксесоари. Целта е да се създаде луксозно усещане, без да се пренебрегва удобството и стилната визия за пространство.

А знаете ли, че…?

Когато се говори за италиански класически дизайн често се прави асоциация с колони, полуколони, фризове, статуи, корнизи и розетки. Това са характеристики на италианската архитектура, но не е задължително да присъстват в интериора или по обзавеждането.

Днес класическите мебели имат по-модерен привкус.

Ние Ви предлагаме легла, нощни шкафчета, скринове, дивани, трапезни столове и маси, бюфети и още много други страхотни предложения. С тях ще създадете контраст, но без да рискувате дисхармония, внасяйки усещането за спокойствие в елегантност.

А на Вас кой е любимия Ви стил?

Споделете с нас в коментарите и не пропускайте да разгледате нашите страхотни предложения в сайта ни. Следете нашия блог, защото скоро ще продължим темата за класицизма.