Хармония и красота с класически мебели

Хармония и красота с класически мебели


От антични мотиви, до платове и тапицерии с флорални елементи, класическите мебели в интериорния дизайн понякога се считат за претенциозни и старовремски. Всъщност, всичко зависи от гледната точка. Вярно е, че класическия стил е вдъхновен от миналото, но в основата за създаването на този тип мебели е Удобството. Всеки елемент е разположен перфектно и си стои на мястото.

Защо класическите мебели са актуални векове след епохата си? Защото създават уют, усещане за хармония и съвършенство. Традиционният стил въплъщава баланса както в дизайна на всяка мебел, така и в аранжирането на различните елементи в декора на стаите.
Помещенията обзаведени изцяло в класически стил се отличават с групиране на мебелите така, че да подканват общуването в уютна и приятна атмосфера. Този тип аранжиране на декора е прекрасна идея за семейни кътове с класически мебели, като комбинация от диван и фотьойли уютно подредени около холна маса.

Как да „разчупите“ симетрията, за да създадете повече динамика в интериора с модерни нотки към традиционния стил? За начало, добавете голямо огледало в помещението, за да придадете ефирност в стаята. Декорирайте стените с произведения на изкуството в цветове, в контраст с основната гама на помещението. Използвайте въображението си, за да добавите различни елементи и акценти към основните мебели, като малки помощни маси до фотьойлите, за да промените симетричната форма на аранжировката, но да запазите хармонията и красотата на класическия стил.