Имат ли място ретро мебелите в модерния дом?

Имат ли място ретро мебелите в модерния дом?


Мечтаният дом е различен за всеки. Някои са любители на модерното и комбинират идеите си с най-съвременните тенденции. Други препочитат да вплетат собствената си индивидуалност, интереси и история при обзавеждането. В тях се прокрадва желанието да не се придържат към определен стил, епоха и да съчетаят ретро излъчването с качеството на модерните мебели. 

Но възможно ли е това да се постигне в модерния дом? Да, със сигурност! Не случайно най-уютните и приветливи интериори не са тези, в които сте вложили душата си!

Желанието да заложите на ретро мебелите може да бъде истинско предизвикателство! Ето защо, в тази статия ще Ви запознаем със съветите на нашите професионалисти.  

Как да откриете правилния баланс? 

Когато става въпрос за смесване на ретро мебели с модерни декорации и предмети, няма определени правила.  Това не означава да отидете в първия магазин и да изкупите всички антики или да поръчате мебели от масив в ретро стил, преди да сте завършили проектирането на отделните стаи.

Не забравяйте – домът не трябва да се превръща в колекция от вещи от различни епохи, които намирате за привлекателни. Всяко помещение трябва да има ясна концепция, която да отговаря на функцията му и нуждите Ви.  Ще е много по-добре всеки елемент да има определено място, отколкото хаотично да са поставени в пространството.  

Добра идея е – преди да се впуснете в новото начинание, да направите крачка назад и да помислите какво точно искате да постигнете и какви са нуждите на домакинството Ви. Ако обмислите внимателно дизайна, ще можете да вплетете ретро мебелите в интериора си, така че да изглеждат свежо и красиво, а не като взети назаем от предците Ви.  

Всички мебели в нашия сайт са направени, така че да пасват на различни пространства и начинна живот.  Това Ви позволява да откриете правилните мебели, с които да балансирате пропорциите, шарките и цветовете, за да създадете  едно уникално пространство. 

витрина Verona, Mirchele

Кое е по-важно – формата или функцията? 

Когато обмисляте дали да комбинирате мебелите с декорации от миналото, е важно да помислите за формите и функциите. Антиките, съхранени от комунизма и изминалите епохи, се отличават с масививната си изработка и фините си детайли. 

За да ги интегрирате в интериора, трябва да притежавате подходящо обзавеждане.  Ако сте фен на серийното производство и обзавеждането Ви е направено с ПДЧ и МДФ, то те няма да паснат на Вашия дом. Причината е, че тези материали не притежават елегантността и красивата визия на масивната дървесина.

От друга страна, ретро мебелите от естествено дърво са идеални за целта! Те Ви дават свободата да не ограничавате въображението си и да смесвате смело модерното с ретро стила.  Разбира се, не бива да пренебрегвате формите и функциите на отделните елементи. 

Например, ако в дома си имате повече кръгли форми, рамки с правоъгълна или квадратна форма биха изглеждали странно. 

Не знаете откъде да започнете? В сайта на Мирчеле ще откриете богат каталог от мебели от масив, подходящи за всяко кътче на дома Ви. Свържете се с нас на телефон: +359 896 880 887 и ние ще помогнем с професионален съвет.