Предимства на мебелите от бук

Предимства на мебелите от бук


Забравете за безкрайното обикаляне по магазините и мебелите с еднотипен дизайн, които се различават само по цветовете си. Не Ви трябва много, за да пренесете природата у дома и да я съчетаете с качество, от което се нуждаете.

В тази статия ще Ви представим мебелите от бук като очарователно допълнение за всеки дом и ще Ви споделим техните предимства.

Букът  се среща най-често в Северна Америка. Дърветата се издигат средно от 80 до 100 метра височина и имат безпогрешно гладка кора със сребристо-сив цвят. Това дърво се отличава с масивната си дървесина, която е предпочитана за производството на мебели.

Мебелите от бук винаги се отличават със своята визия. Но освен това, притежават всички свойства на материала, от който са произведени.

Букът е не само гъвгав, но и издръжлив. Той  спада към категорията „износоустойчива” дървесина. Причината е, че буковата дървесина е непореста, има солидна плътност и здрава повърхност. Това означава, че в сравнение с други видове дървесина, мебелите от бук ще издържат повече  на натиск, натрошаване и издълбаване.

Друга особеност на мебелите от бук е, че са устойчиви на удар и голяма тежест. Това отново се дължи на свойствата на материала. За разлика от други дървесини, букът е по-твърд, тежък и здрав.

Освен това, мебелите от бук изглеждат прекрасно дори след години експлоатация. Единственото, което трябва да направите е да се грижите правилно за тях и да забърсвате праха.

Това са само някои от качествата на мебелите от бук. Разгледайте предложенията в нашия онлайн магазин и се свържете с нас на телефон: 0896 880 887, ако искате да направите запитване за цената им.