ТРИ истини за ретро мебелите

ТРИ истини за ретро мебелите


Съдържание:

Имат ли място ретро мебелите в модерния интериор? Сигурни сме, че поне веднъж сте си задавали този въпрос, когато си спомяте с носталгия за детството си. Може би помните масивната трапезна маса, около която се е събирало цялото семейство. Или прекрасните орнаменти на бюфета в трапезарията, украсен с любимите вещи на баба Ви.

Истината е, че термина „ретро” е малко по-специфичен от другите стилове на обзавеждане. Той обикновено се отнася за нещо, което е културно остаряло или стил от миналото, който днес отново е актуален.

Не можете да решите в какъв стил да обзаведете дома си? Не се притеснявайте! В нашия блог ще откриете хиляди разнообразни идеи, а в тази статия ще Ви представим ретро стила.

ТРИ истини за ретро мебелите

Какво представляват ретро мебелите?

Ретро стилът носи носталгията на миналото и я пречупва през призмата на модерните дни. Той често се свежда до светоусещането и личните предпочитания на хората. Може да препраща към поп културата, да Ви се струва безвкусен или дори кичозен. Да възражда тенденциите в модата, графичния дизайн или определени събития.

Когато дизайнерите и производителите говорят за обзавеждане в ретро стил, те имат предвид тенденциите, които са били популярни през 50-те, 60-те, 70-те и 80-те години на миналия век. Днес те Ви предлагат напълно новоизработени мебели, които имат същия ретро вид.

Добър пример за това са кухненските уреди на Smeg, които са вдъхновени от 50-те години на миналия век.

Важно е да разграничавате – мебелите в този стил НЕ са антики! Антиките НЕ са ретро и обикновено тяхната възраст е най-малко 100 години. Въпреки това може да намерите мебели, които умишлено препращат към тенденции в различни епохи.

Митове за ретро обзавеждането.

В онлайн пространството може да намерите много факти и спекулации за ретро стила. За да Ви помогнем да вземете най-доброто решение, ще разгледаме най-често срещаните митове.

Мит: Ретро мебелите не отговарят на модерния начин на живот.

Истина: Тенденциите на миналото може да оживеят във Вашия дом и да Ви предложат уютен и функционален интериор. Те се комбинират перфектно със съвременните мебели и декорации. Предоставят Ви възможност да създадете една уникална обстановка, която включва съвременни материали и цветове с мебели с ретро нюанс.

Мит: Тези мебели са некачествени.

Истина: Всички мебели в нашия сайт са произведени от масив и естествена дървесина. Те са ръчно изработени от най-добрите майстори, което ги прави не само качествени, но и много издръжливи и надеждни.

Мит: Ретро мебелите са неудобни.

Истина: Всички мебели от масив в нашия сайт в ретро стил са дело на най-добрите производители в бранша. Те са взаимствали най-добрите тенденции от миналото и са проектирали мебелите, така че да са удобни и ергономични.

С това ще завършим тази статия. Надяваме се да сме Ви помогнали да научите нещо ново за този интериорен стил. Следете нашия блог, защото скоро ще продължим темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 − five =